Soha többé Szezonális érzelmi rendellenesség a D-vitaminnal

Az elégtelen napfénymennyiség hangulatváltozással, ízérzés-, alvászavarokkal és súlygyarapodással jár.

Soha többé Szezonális érzelmi rendellenesség a D-vitaminnal

Az elégtelen napfénymennyiség hangulatváltozással, ízérzés-, alvászavarokkal és súlygyarapodással jár. A Kanadai Egyesület a mentális egészségért adatai szerint az Ontario tartományban élő emberek 2-3% -a szenvedhet Szezonális érzelmi rendellenességekben. Ez egy olyan szezonális depresszió, amely az őszi és a téli hónapokban jelentkezik.

A D-vitaminnal legyőzi a Szezonális érzelmi rendellenességeket

A D-vitamin fontos tápanyag, amely a napfény hatására termelődik a szervezetben. Széleskörű kutatások megerősítették, hogy az agyban számos olyan receptor van, amely a D-vitamint összeköti a mentális egészséggel. Az International Archives of Medicine-ben 2010-ben publikált kutatás rámutat a D-vitamin-hiányban szenvedő embereknél a depresszió fokozott kockázatára, összehasonlítva azokkal az emberekkel, akiknél a D-vitamin-szint megfelelő. Az igazság az, hogy a Kanadában élő emberek kétharmadának alacsony a D-vitamin szintje. Mindenkinek évente 1000 NE egység D3-vitamint kellene szednie az egészség támogatásának érdekében. Ami a D-vitamint illeti, a Jamieson minőségi étrend-kiegészítők széleskörű választékával rendelkezik. A termékek különböző formában kaphatóak, például cseppek, kapszulák vagy ízletes szopogató tabletták formájában.

További javaslatok a Szezonális érzelmi rendellenességek elkerülésére

1. Tartsa aktívan elméjét és testét. Foglalkozzon olyan dolgokkal, amit szeret. Kezdjen el tornázni, zenét hallgatni vagy könyveket olvasni. A testmozgás csökkentheti a stressz hormon, a kortizol szintjét, és növelheti az endorfinok szintjét, amelyek a "boldogság" hormonjai.

2. A téli hónapokban gyakran előfordul, hogy sötétben indulnak el a munkába, valamint sötétben érkeznek haza. Szívjon friss levegőt, vagy sétáljon egyet a munkaszünet alatt. Valakinek az is segíthet, ha az ablak mellett dolgozhat és felhúzza a redőnyt. A fényterápia jó választás azok számára, akik nem látnak elegendő napfényt, különösen a téli hónapokban.

3. Erősítse immunrendszerét. A megfázás és az influenza elleni küzdelem még a legboldogabb emberek hangulatát is elronthatja - nemcsak a Szezonális érzelmi zavarban szenvedőkét. Szerencsére a D-vitamin elősegíti az immunrendszer megfelelő támogatását.

4. Tervezzen téli kirándulást barátjával, barátaival vagy szüleivel. A tanulmányok azt mutatják, hogy az északi szélességi fokon élő emberek hajlamosabbak a Szezonális érzelmi betegségekre, mint azok, akik délebbre laknak.

Ha a fentiek egyike sem jár sikerrel, előfordulhat, hogy a depresszió súlyosabb formájában szenved, és konzultálnia kellene egy egészségügyi szakemberrel. Kérdezze meg kezelőorvosát a kognitív kezelésről és a különféle természetes alapú lehetőségekről, például a B-vitamin használatáról étrend-kiegészítő formájában.

   
Vissza a lap tetejére