Mi a különbség a halolaj és a lenmagolaj között az esszenciális zsírsavak hatékonysága szempontjából? Be lehet-e venni multivitaminokkal és a B12-vitaminnal együtt?

Ha Ön jelenleg bármilyen gyógyszert használ, mielőtt elkezdi szedni a vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövény és homeopátiás termékeket, étrend-kiegészítőket, olvassa el a mellékelt tájékoztatót valamint forduljon orvosához. Az információk alapján javasolni fogja Önnek, mely étrend-kiegészítő terméket használja.

Az esszenciális zsírsavak az alapvető szerkezeti pillérei a zsíroknak és olajoknak. Mivel sokukat a szervezet nem tudja előállítani ezért külső forrásokból kell biztosítani. Az egyik ilyen típusú esszenciális zsírsavak közé tartoznak az omega-3 zsírsavak. Különböző jótékony hatásuk van az egészség megőrzésére, mint például csökkentik a "rossz" koleszterin, a trigliceridek szintjét és a vérnyomást. Csökkentik a thrombocyta aggregációt, így javíthatják a vér áramlását. Hála a gyulladáscsökkentő hatásuknak az omega-3 zsírsavak számos betegségnél segíthetik a tünetek enyhülését, mint például az ízületi gyulladásoknál, a pszoriázisnál és a különböző típusú ekcémáknál.

Az omega-3 zsírsavakat a halolajból, EPA és a DHA formájában kapjuk meg. A lenmag az omega-3 zsírsavakat ALA formában tartalmazza. Kutatások kimutatták ezeknek a termékeknek a pozitív tulajdonságait. A szív életerejét, és ízületi fájdalmak enyhítését, hatékonyabban támogatja a halolaj, köszönhetően a omega-3 zsírsavak gazdag EPA tartalmának. Jótékony hatással van a mentális egészségre is. Ha fenn ál az allergia a halakra és a tengeri élőlényekre, ajánlott használni lenolajat, de nem célszerű alkalmazni terhesség és szoptatás alatt.

Omega-3 zsírsavakat EPA és DHA formában pontosan meghatározott körülmények között lehet szintetizálni az ALA formából is.

Omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítőkkel lehet szedni együtt B csoportba tartozó vitaminokkal és multivitaminokkal. Minden étrend-kiegészítő termékünknél javasoljuk, olvassa el a termék leírását, és kérdezze meg kezelőorvosát, aki tanácsot ad a megfelelő mennyiségű tápanyag kiválasztásához, hogy megfeleljen az Ön egyéni igényeinek.

   
Vissza a lap tetejére