Jamieson Omega-3 Super Krill kiválló hatásai

A Krill norvég jelentése " fiatal hal", és úgy ismert, mint a bálnák táplálékának forrása.

A Krill norvég jelentése  " fiatal hal", és úgy ismert, mint a bálnák táplálékának forrása. Ez egy rákféle, hasonló a garnélarákhoz – ez az egyik legfontosabb plankton faj az Antarktiszi tápláléklánc fenntartásában. Az egyik legnagyobb biomassza a világon. Az utóbbi években, a fontossága, mint az emberek táplálékának  kiegészítője, egyre inkább elismert. Tiszta olaj (Krill olaj), amely a rákfélékből van kinyerve szabadalmaztatott egyedülálló technológiával, tengeri alapú egészséges esszenciális zsírsavak gazdag és értékes forrása.

Krill olaj gazdag az omega -3 zsírsavakban, amelyek hatékonyak különböző megbetegedések esetén és köszönhetően az antioxidáns hatásuknak, preventív védelmet nyújtanak az idősebb korral járó betegségek ellen.  Míg a legtöbb forrása az omega -3 zsírsavaknak triglicerid formában találhatóak, addig a Krill olaj nagymértékben abszorbálódó foszfolipideket tartalmaz. Ezek a molekulák úgy hatnak, mint egy természetes emulgeátor mely a szervezetben megkönnyíti a zsírok emésztését és felszívódását. A krill olajból származó omega -3 zsírsavaknak, összehasonlítva más forrásokból származó omega -3 zsírsavakkal, 95%-al jobb a biológiai hasznosulásuk.
A krill olaj gazdag a hatékony antioxidánsokban, mint például E-vitamin, A-vitamin, béta- karotin és a karotinoid asztaxantin és kantaxantin. Ezek az antioxidánsok a krill olaj más bioaktív anyagával szinergikusan hatnak - megakadályozzák oxidációját, de még fontosabb, hogy szervezetnek hatékony segítséget nyújtanak a szabad gyökök lekötésénél. Különböző tanulmányok megerősítették, hogy a krill olajból származó omega-3 zsírsavaknak az antioxidáns hatása 48-szor erősebb, mint az egyéb halolajakból származó omega-3 zsírsavaknak.

A gyulladás és az oxidációs folyamatok az alapja szinte minden idősebb korral járó betegségnek, (cukorbetegségtől kezdve a macula degenerációig, szív-és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladások) és a ráncos bőrnek. A Krill olaj természetesen harcol az öregedési folyamatok ellen, hozzájárul a szervezet egészségének megőrzéséhez, preventív hatása van a különböző betegségek ellen.

Egy klinikai tanulmány melyet Montreálban (Alternative Medicine Review) végeztek, megerősítette, hogy a vércukor, összkoleszterin szint , a "rossz " LDL-koleszterin szint, trigliceridek szintjének csökkentése és a "jó " HDL-koleszterin szintjének növelése a Krill olaj kisebb adagjának szedésekor is szignifikánsan hatékonyabb volt, mint az egyéb halolajak esetében.
A Torontói tanulmány, mely megjelent aThe Journal of the American College of Nutrition folyóiratban, 90 gyulladásos betegségben szenvedő betegnél vizsgálta, elsősorban ízületi gyulladásban, szív-és érrendszeri betegségben az emelt CRP szintet (vérvizsgálat a gyulladás kimutatására). A vizsgálatban az első hét nap után napi 300 mg Krill olaj bevételénél 19%-al csökkent a CRP szint és harminc nap után 30%-al. Az ízületi gyulladás tünetei, mint a fájdalom, merevség, funkcionális zavarok látványosan javultak.
Egy friss kanadai tanulmány, amely vizsgálta a Krill olaj hatását a nők egészségi állapotára, megállapította, hogy a három hónapos használat után 51%-uknál energia növekedést, memória, koncentráció és állóképesség javulást tapasztaltak. Majdnem 100%-uk megerősítette, hogy úgy érzi boldogabb, 31%-uk tapasztalta a fájdalom csökkenését. Több vizsgáltnál tapasztalták a haj, bőr és a körmök minőségének javulását, valamint  58%-ban a ráncok csökkenését, bőrpír és egyéb bőrproblémák enyhülését.

Köszönhetöen a Krill olaj  nagy hatékonyságának és biológiai hozzáférhetőségének, klinikai vizsgálatokkal alátámasztva kijelenthető, hogy ez a étrend-kiegészítő, amely nyomokban sem tartalmaz hal utóízt, fontos helyet foglal el az egészség megőrzésében.

   
Vissza a lap tetejére