Az energiaszerzés természetes módja

Függetlenül attól, hogy a táplálkozásból vagy az aktivitásból szeretne több energiát, most néhány megoldást kínálunk Önöknek a feltöltődéshez.

Az energiaszerzés természetes módja

Ha kívánhatnánk valamit, akkor többen közülünk azt kívánnák, hogy több energiájuk legyen. Függetlenül attól, hogy a táplálkozásból vagy az aktivitásból szeretne több energiát, most néhány megoldást kínálunk Önöknek a feltöltődéshez.

Növelje a magnézium-bevitelt

A magnézium, az egyik legfontosabb tápanyag, több mint 300 metabolikus reakcióban vesz részt az ATP képződését beleértve, amely az energiatárolásért és energiatranszferért felelős komplex vegyület. Legfontosabb feladata az energiatermelés. Ha azonnal energiára van szüksége, egyen magas ásványi anyagokat tartalmazó ételeket, például diót vagy magvakat tartalmazó szeleteket. Ha valami édességet szeretne fogyasztani, a forró csokoládé egy jó választás. Ha mértékkel fogyasztja, ez az "egészséges édesség" fokozza a véráramlást ereiben. 100 gramm jó minőségű keserű csokoládéban 176 milligramm magnézium van, ami az ajánlott napi adag körülbelül felét teszi ki.

Csökkentse a stresszt

A krónikus gyulladások és a kimerülés fő oka a stressz. Mindannyian találkozunk vele különböző intenzitással, de a délutáni ásítás is a stressz következménye lehet. A zene nagyszerű módja annak, hogyan juthatunk több energiához. Nem csak enyhíti a stresszt, de befolyásolja a hangulatot, a koncentrációt és az agyi aktivitást is. A klasszikus zene vagy a természet hangjai nyugtatóan hatnak és energiát nyújtanak a célok elérése érdekében. Ráadásul a zenehallgatás segít a feladatok gyorsabb, hatékonyabb és kreatívabb megoldásában.

Nézzen másfelé

Tudja, hogy az átlagember körülbelül 18-szor pislant 1 perc alatt? Ha azonban a számítógép mögött ül, ez a szám jelentősen csökken, amely a szem szárazságát és fáradságát okozza. Ha szinte egész nap a képernyő előtt ül, akkor próbálja ki ezt a gyors tippet: használja a 20-as szabályt. Legalább 20 másodpercig nézzen legalább 20 láb (kb. 6 méter) távolságú pontra, ideális esetben 20 percenként. Ezzel elegendő pihenést biztosít szemének, miközben energiához jut. Tipp: Ha úgy gondolja, hogy elfeledkezik erről a rövid szünetről, állítsa be az emlékeztetőt naptárában.

Csukja be a szemét

Már biztosan hallott arról, hogy a rendszeres alvási ciklus betartása jelentős hatással van az energia szintjére. A megfelelő mennyiségű békés alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy nap mint nap energiát szerezzen. Fontos szerepet játszik a memória megfelelő működésében, javítja a koncentrálóképességet és a kognitív funkciókat. A B12-vitamin energiát szolgáltat és befolyásolja a sejtek anyagcseréjét. A magas B12-vitamin tartalmú ételek (garnélarák, tonhal vagy dúsított gabona) étkezési terveibe való beiktatásával és a rendszeres testmozgással a mindennapi feladatok megoldása gyerekjáték lesz!

 

Források:

Schäfer, T., Sedlmeier, P., Städtler, C., & Huron, D. (2013, August 13). The psychological functions of music listening

Low Energy Causes May Be Rooted in These 3 Nutritional Deficiencies (2018, June 29).

Gillett, R. (2015, July 25). The Best Music to Listen to For Optimal Productivity, According to Science.

National Heart, Lung and Blood Institute. (2017, January 23). Sleep Deprivation and Deficiency.

Bouchez, C. (2009, July 20). Top 10 Ways to Boost Your Energy.

Semeco, A. MS, RD. (2018, May 3). Top 12 Foods That Are High in Vitamin B12.

   
Vissza a lap tetejére