« vissza

A zsírsavak nélkülözhetetlenek.

Nyomtatás

Az esszenciális zsírsavak (EFA) az alapvető építőkövek, amiben a zsírok és olajok nyugszanak.

Egy olyan világban, ahol vannak „jó“ és „rossz“ zsírok, az EFA-k a jók.

Bizonyos zsírsavakat „alapvetőnek“ neveznek, mert ezeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért külső forrásokból kell bejuttatni. Az Omega-3 zsírsavak egyike az ilyen alapvető zsírsavaknak és emellett széleskörű, egészséghez kapcsolódó előnyökkel bír a koleszterin-szint és a vérnyomás csökkentésétől, a vérrögképződés meggátlásán keresztül, a vér könnyebb áramlásának elősegítéséig. Az Omega-3 zsírsavak szintén csökkenthetik az olyan rendellenességek tüneteit is, mint például a reuma, vagy az ekcéma.