banner jamieson odborne clanky trapia vas zapaly mocovych ciest2
ilustracne jamieson odborne clanky trapia vas zapaly mocovych ciest A nőknél gyakran fordul elő húgyúti fertőzés. A nyári hónapokban a hosszú idejű vízben való tartózkodás után jelentkezhet a fertőzés.
« vissza

Húgyúti fertőzésben szenved? Szedjen tőzegáfonyát!

30.01.2015

Nyomtatás

A nőknél gyakran fordul elő húgyúti fertőzés. A nyári hónapokban a hosszú idejű vízben való tartózkodás után jelentkezhet a fertőzés. A kórokozók a strandokon és a medencékben lappanganak. A fájdalom és az égető érzés nem várat magára sokáig...

A tőzegáfonya ségít megszabadulni a kellemetlen fertőzéstől. A tőzegáfonya az apró keserű piros terményeivel az egyik leghatásosabb természetes gyógymódok közé tartozik. A kutatások kimutatták, hogy a tőzegáfonya olyan növényi anyagokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a baktériumok letelepedését a húgyutak falain, aminek köszönhetően védelemet nyújtanak a húgyúti fertőzésekkel szemben. A húgyutakban való letelepedés után védőpajzsot képeznek ! Erős antibakteriális hatással bírnak, természetes gyulladáscsökkentő szerként használják.

A hatásmechanizmus

A tőzegáfonya aktív hatóanyagokat (proanthocyanidin) tartalmaz, melyek segítik megelőzni a húgyhólyag és a húgyutak gyulladását. Megakadályozzák a baktériumok letelepedését a húgyutakban, következésképpen a vizelettel távoznak a szervezetünkből ( egyben nagyobb mennyiségű folyadékbevitel ajánlott). Ez a mechanizmus megakadályozza a E.coli és más gyulladást okozó bektériumoknak, hogy letelepedjenek a húgyhólyag falain, és hogy szaporodjanak és terjeszkedjenek szervezetünk más struktúráiba vagy szöveteibe.

Egy pohár tőzegáfonyalé egy kapszulában

A tőzegáfonya összes jótékony hatását kínálja a Tőzegáfonya étrend-kiegészítő , melyet a kanadai Jamieson vitaminok gyártója kínál, ezenfelül nem tartalmaz kalóriát, cukrot, tartósítószert és édesítőszert. 1 kapszulába – ami 236 ml pohár gyümolcslének felel meg- a tőzegáfonya természetes antibakteriális összetevői vannak jelen koncentrált formában. Már 1 kapszula nagymértékben hozzájárul a E. coli baktérium a húgyutakban való letelepedésének a megakadályozásában, amely a húgyúti fertőzések és az azt kovető nehézségek leggyakoribb előidézője.

A prosztatára is

A legújabb kutatások kimutatták a tőzegáfonya kivonat jótékony hatását, hozzájárul ugyanis a húgyutak és a prosztata egészségenek a megtartásához férfiaknál. A tőzegáfonya kedvező hatásainak köszönhetően nincsenek megteremtve a feltételek, amelyek a prosztata patológiai elváltozását okozhatják. A tőzegáfonya kivonat hozzájárul a vizelést kísérő fajdalom és égető érzés megakadályozásában és megelőzi a húgyúti kövek képződését vagy a krónikus húgycsőgyulladást a prosztata megnagyobbodás mellett.

A tőzegáfonya további gyógyító hatásai

A tőzegáfonya széles terápiás hátásokkal rendelkezik. Antioxidáns, anti-aterogén, trombózis gátló hatású és általános védő hátással van az erek és kapilárisok falainak a belső részére. Biztosítják az erek rugalmasságát és csökkentik az atherosclerotikus elváltozások kialakulásának a lehetőségét és egyúttal hozzájárulnak a vérnyomás megfelelö szabályozásához. Ezt a hatást a tőzegáfonya főleg a különféle polifenoloknak (a antociánok, proantocianidok, flavonoidok stb.) köszönheti. Az erős antioxidáns hatásának köszönhetően (A és a C-vitamin, polifenolok, flavonoidok tartalma) a tőzegáfonyának más kedvező hatása is van - harcol az ínygyulládást okozó baktériumok ellen, melyek az eltávolítatlan lepedékszerű bevonaton (plaque) élnek. A tőzegáfonyában lévő hatóanyagok támogatják a vesebetegségek gyógyítását és hozzájárulnak a daganatos megbetegedések kialakulásának a megelőzésében. Pozitív hatással vannak a máj működésére, hozzájárulnak a menstruációs fájdalmak enyhítéséhez és a tőzegáfonyalé segít a gyomorégés ellen.

Nyári intim veszélyek

A nyári napos időben ne becsüljük alá a nyár jellegzetes veszélyeit:

• úszás a meleg termálvízben
• napozás a nedves fürdöruhában – a meleg és a nedves környezet segíti az erjesztőgombák szaporodását
• a szűk, gyakran szintetikus fehérnemű (tanga) viselése
• az sportolás közben túlmelegedett intim részek
• hosszú egy helyben ülés (főleg hosszabb autóval vagy busszal torténő utazáskor) rosszul szellőző ruhában.

A természetes savas környezet megváltozása megzavarhatja a nyálkahártya védelmi fukcióját és teret enged a különböző kórokozók elszaporodásához a hüvelyben. A legelterjedtebb példája az erjesztőgombák, főleg a Candida családba tartozó gombák, amelyek hüvely gyulladást, kandidiázist okozhatnak. A hüvely gomba a túró állagához hasonló fehér folyást, a vizelésnél égető érzést, a hüvely elvörösödését, megduzzadását és a közösülés során fajdálmat okozhat.