Győzze le a forróságot és élvezze felhőtlenül a nyarat a mi tippjeinkkel

Ezekkel a friss és egészséges tippekkel csodálatosan fogja magát érezni!

Sokak számára „a nyár ízét”  a grillezett hús illata, a sok édes finomság és a rengeteg jéghideg koktél jelenti. Ezek kiiktatása étrendünkből szinte lehetetlennek tűnhet. Ugyanakkor el kell ismernünk, hogy egyikünknek sem árt, ha a kalóriákkal óvatosak vagyunk. Ezekkel a friss és egészséges tippekkel csodálatosan fogja magát érezni!

Limonádé helyett próblja ki a szénsavas vizet gyümölccsel

Szeretné az üdítőket valami mással helyettesíteni? AZOK NEM JÓK AZ ÖN SZÁMÁRA. Az egyik fő ok, hogy miért hagyja az üdítőket a boltban, az az, hogy tele vannak fölösleges cukrokkal, kofeinnel és fruktóz sziruppal. Ártanak a fogaknak, nem tartalmazzák a szükséges tápanyagokat és nem segítenek abban sem, hogy Ön jól nézzen ki a fürdőruhában!

Azoknak, akik szeretik a buborékokat, van egy jó tippünk! Ugyanazt a hatást éri el, ha  éjszakára lefagyaszt bogyós gyümölcsöket vízben és hozzáadja kedvenc szénsavas vizéhez. Így ugyanúgy eléri a buborékos hatást – a cukor mellékhatásai nélkül - és az olvadásnak indult kockák (természetesen módon) megédesítik italát!

Bónusz! A vízhez hozzáadott gyümölcs nemcsak jót mutat és ízletes, de az egyszerű vizet táplálóra változtja – amely B és C-vitaminban gazdag!

A kész mártást hagyja a boltban és cserélje le erra a gyorsan elkészíthető juhar barbecue szószra!

Tudjuk, hogy a nyári menü elkészítése nagy kihívást jelenthet. Hosszadalmas előkészítése után már nem jut időnk a szószok és pácok elkészítésére. De ennek ellenére se adja fel! Tudta, hogy a legtöbb már kész mártások tele vannak sóval, finomított cukorral, zsírral, mesterséges aromákkal, színezékekkel és tartósítószerekkel? Cserélje le ezeket az egészségtelen élelmiszereket erre a egyszerűen elkészíthető barbecue szószra!

Hozzávalók:

¾ csésze juharszirup
½ csésze paradicsompüré
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál  ecet
¾ csésze ketchup
½ csésze hideg víz
½ kiskanál hagymás só
¼ kiskanál zellermag
só, bors (ízlés szerint)

Keverje össze a paradicsompürét, barna cukrot és az ectet. Ha szétkeverte, tegye hozzá a többi hozzávalót is. Az így elkészített szószt használhatja pácolásra. Próbálja ki,  nagyon ízletes!

Az édes tejfölös fagyi helyett próbálja ki ezt a banános „fagyit“!

A fagylalt az egyik legnépszerűbb desszertek közé tartozik. Azonban, ha nem akarunk plusz kalóriát szerezni, valami olyanra van szükségünk, amely ugyanolyan ízletes, de bűntudat nélkül fogyasztható. Próbálja ki ezt az banános alternatívát! A recept nagyon egyszerű. Már nem kell aggódnia, ha megkívánja az édességet!

Szüksége lesz 2 fagyasztott érett felszeletelt banánra és konyhai robotra. Tegye bele a banánokat a konyhai robotba 3-5 percre, amíg a massza sima nem lesz. Tegye tálba és adjon hozzá annyi diót, aszalt gyümölcsöt, mézet vagy mogyoróvajat, amennyit szeretne!

Bónusz! A nyári hőségekben előfordulhat, hogy az izzadás során fontos elektrolitokat veszítünk el, például. káliumot, ami elősegíti a vérnyomás szabályozását és hozzájárul az izmok megfelelő működéséhez. Ez a recept nagyon ízletes bűntudat nélkül fogyasztható, a forró nyári napokon lehülést biztosít és segít pótolni a káliumot.

Nem igazán biztos abban hogy mivel kombinálja a steaket? A borsó nagyon jó választás hozzá!

A húsok elkészítése néha nehéznek bizonyulhat. Tekintettel az elkészítés széles lehetőségeire (sajttal, baconnel, sülten) néha nagy kihívást jelent valami zölddel kombinálni. Ha egy kicsit másként szeretné elkészíteni, próbálja ki ezt a borsós mentaszószt!

Hozzávalók:

2 csésze víz

1 csésze zöldborsó

6 csésze rukkola

¼ csésze vágott menta

2 evőkanál friss citromlé

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

½ kávéskanál só

¼ kávéskanál őrölt fekete bors

½ csésze parmezán sajt

A borsót megfőzzük, lecsepegtessük. Keverjük össze a hozzávalókat és szórjuk meg sajttal. Kész van – ez egy egyszerű tipp az ízletes grillezéshez.

Bónusz! A borsó kicsi, de nagyszerű. Nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, mint például. C- és E-vitamint és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A borsó – úgy mint a legtöbb zöldség – gazdag K-vitaminban, amely hozzájárul az egészséges csontok fenntartásához.

   
Vissza a lap tetejére