Egészséges táplálkozás a téli hónapokban

Válasszon megfelelő élelmiszereket és étrend-kiegészítőket, amelyek hatással vannak a külsőre.

Egészséges táplálkozás a téli hónapokban

Útmutató, hogyan táplálkozzunk a ragyogó bőr fenntartásáért a hideg hónapokban

Önnek is problémát jelent a hideg téli hónapokban a száraz bőr, törékeny körmök, repedezett ajkak? A segítséget a konyhában találja. Válasszon megfelelő élelmiszereket és étrend-kiegészítőket, amelyek hatással vannak a külsőre.

Válasszon "barátságos" zsírokat a szárazság elkerülése érdekében

A hideg időjárás és a helyiségek fűtése következtében bőrünk, hajunk és a körmünk nedvesség- tartalma csökkenhet. Ahhoz, hogy újra hidratálja őket, egyen egy marék diót, tegyen a smoothie-ba őrölt lenmagot vagy fogyasszon hidegvízi halat, például vadlazacot. Ezek az élelmiszerek egészséges omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek „bezárják“ a nedvességet a bőrsejtekben és megnyugtatják a kiszáradással összefüggésben levő gyulladásokat. Próbáljon fogyasztani hetente kétszer 100 g adag halat vagy szedjen naponta tisztított halolaj tartalmú étrend-kiegészítőt. Korlátozza a fűszeres ételek konzumációját, kerülje az alkohol és magas koffein tartalmú italok fogyasztását, amelyek kiszáríthatják a bőrét.

Újítsa meg a károsodott bőrt bogyós gyümölcsök és tea segítségével

Lehet, hogy nem is tudatosítja, hogy a téli hónapokban a kevés napsütés hatására is károsodhat a bőre, mivel a napsugarak visszaverődnek az épületekről, hóról, amely az UVB sugárzás megerősödéséhez vezethet. A szőlő és áfonya (és néha egy pohár vörös bor!) képes megvédeni a bőrt a resveratrol – antioxidáns tartalmuk miatt, amely megakadályozza a finom ráncok kialakulását és lassítja a kollagén lebontását. Napi néhány csésze zöld tea segíthet helyreállítani a sérült bőrt, hiszen gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik és védi a sejtmembránokat az UV sugárzás okozta károsodástól.

Egyen színes gyümölcsöket és zöldségeket a fiatalos megjelenésért

A színes zöldségek és gyümölcsök, különösen azok, amelyek széles körben elérhetők télen, gazdagok olyan tápanyagokban, amelyek elősegítik a bőr ragyogását a hideg hónapokban. Az A-vitamin, amely megtalálható a sötét leveles zöldségekben, sárgarépában és a sütőtökben, elengedhetetlen az egészséges bőrsejtek termelődéséhez és fenntartásához. A brokkolinak és édes burgonyának magas a béta-karotin – antioxidáns tartalma, amely előnyös a ráncok kialakulásának megelőzésében és segít megőrizni a "friss" és a fiatal bőrt. A bőrben termelődő kollagén érdekében, gondoskodjon a megfelelő mennyiségű C-vitamin beviteléről, amely megtalálható az almában, a citrusfélékben és a paradicsomban.

Erősítse meg a törékeny körmöket B-vitamin segítségével

Ha gyengék a körmei, amelyek a hideg, nedves téli hónapokban gyakran töredezhetnek, sorolja be étrendjébe a biotint. Bizonyított, hogy ez a B csoportba tartozó vitamin erősíti a törékeny körmöket és a hajat. A biotin megtalálható zabpehelyben, tojássárgájában, dióban, szójában, banánban és a gombában.

Hogyan legyen szép és erős hajunk?

A szépség belülről fakad – csak a megfelelő táplálkozás biztosítja hajunknak a vitalitást és a ragyogást. Tippjeink. Biotin elsegíti az egészséges haj növekedését, növeli a haj rugalmasságát, ezáltal védi a sérüléstől és a kiszáradástól. Elősegíti a keratin termelődését és megakadályozza a hajhullást. Niacin és B12 támogatja a fejbőr vérkeringését. A D-vitamin is véd a hajhullás ellen és elősegíti a dús haj fenntartását. A fényes haj érdekében elkerülhetetlen a Silica, amely elősegíti a kollagén előállítását, így biztosítja a haj rugalmasságát.

   
Vissza a lap tetejére