banner jamieson odborne clanky nemusi byt chladno aby ste prechladli
banner jamieson odborne clanky nemusi byt chladno aby ste prechladli2 Ebben a cikkben az egészség megőrzésének legjobb módjait kínáljuk az őszi időszakra.
« vissza

A megfázáshoz nem kell, hogy hideg legyen

08.11.2017

Nyomtatás

Vége a pihenéssel  eltöltött nyári napoknak és az őszi rutinhoz való visszatérés nyomasztónak tűnhet. Függetlenül attól, hogy a munkába való visszatérésről van-e szó, vagy a gyerekek mindennapi iskolába kíséréséről, az ősz kétségtelenül az év hektikus periódusa, melynek során fokozódik a stressz, ami negatívan hat az egészségünkre. Bár a tél még el sem kezdődött, az évszakváltás a megfázás és az otthonmaradás kockázatával járhat. Ebben a cikkben az egészség megőrzésének legjobb módjait kínáljuk az őszi időszakra:

Vissza az alapokhoz. Az iskolába járó gyermekeket folyamatosan figyelmeztessük a kézmosás fontosságára és a sok folyadék fogyasztására. Nagyon egyszerű és hatékony – ezek az alapvető intézkedések nekünk felnőtteknek is segíthetnek a megfázás és a köhögés megelőzésében. Ennek oka, hogy a vírusok érintkezéssel és levegővel terjednek – kis cseppek formájában, amelyek a köhögés és a tüsszentés során szabadulnak fel. Különösen fontos a meleg vízzel és szappannal történő kézmosás, ami legalább 20 másodpercig tartson. Az elegendő hidratálás segít megelőzni, hogy a cseppecskékben jelen levő vírusok bejussanak a szervezetbe és fertőzést okozzanak. Próbáljon naponta 8-10 csésze folyadékot bevinni a szervezetébe étel és ital formájában. Pl. víz, tea, leves.

Mondjon NEM-et a stressznek. Különösen a nők hajlamosak a stresszre, amely mentális és fizikai kimerültséghez vezet. Ugyanakkor a stressz csökkenti az alapvető tápanyagokat, mint pl. a B-vitamin, amely a vírusfertőzésekkel szembeni rezisztencia csökkenéséhez vezethetnek. A stressz hatásainak minimalizálása érdekében aludjon naponta 7-9 órát, fontos a rendszeres testmozgás és próbálja megkeresni a frusztráció fekoldásának módját – pl írjon naplót, meditáljon vagy beszélgessen barátaival.

Ragyogjon a nap. A D-vitamin, amelyet a "nap" vitaminjának is neveznek, megakadályozza a megfázást és az influenzát azáltal, hogy támogatja az immunrendszert a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben. A napfény hiányának egyensúlyozására (korlátozza a szervezet D-vitamin termelésének képességét) az őszi hónapokban napi 1000 IU D-vitamint szükséges bevinni a szervezetbe.

A immunitás támogatása természetes módon Az egészséges táplálkozás az egészség és az erős immunrendszer fenntartásának egyik legjobb módja. Győződjön meg arról, hogy tápanyagokban gazdag élelmiszerek képezik e értendjét:

Joghurtok: Probiotikumokat, hasznos baktériumokat tartalmaznak, melyek megakadályozzák a káros baktériumok és vírusok elszaporodását az emésztőrendszerbe.

Zöld tea: Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást és segítik a szervezetet a fertőzés elleni küzdelemben. A zöld tea a teljes folyadékbevitelben is beleszámít!

Halak: Omega-3 esszenciális zsírsavak – a halakban megtalálható előnyös zsírok, például lazacban – segít növelni a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállását.

Narancssárga bogyós gyümölcsök és sötétzöld zöldségek: tele vannak tápanyagokkal, mint pl. béta-karotinnal és C-vitaminnal. Nagyon egyszerű hozzáadni őket – frissen vagy fagyasztva – a levesekhez, salátákhoz, vegyes zöldségekhez és tésztaételekhez. A C-vitamin bevitelét fokozhatja étrend-kiegészítő használatával is, amelyek csökkentik a megfázás időtartamát és enyhítik a tüneteket.

Fokhagyma, gyömbér, hagyma és gomba: Használja őket a főzésnél. Ezek az összetevők nagyszerű ízt adnak az ételnek, miközben támogatják az immunrendszert.

Immunerősítés a megmentésért. Minden óvintézkedés ellenére mégis úgy érzi, hogy kapar a torka? Még így sincs semmi veszve! Az Echinacea egy gyógynövény készítmény, amely csökkenti a megfázás és az influenza időtartamát, enyhíti a tüneteket valamint a torokfájást. Legjobb, ha a készítményt az első tünetek megjelenése utáni 24 órában veszi be. Hozzájárul a fertőzést gátló sejtek termelődéséhez, így a szervezet jobban ellenáll a megfázás és influenza okozta vírusok ellen.

Kapcsolódó termékek

Fokhagyma 500 mg 300 kapsz.»

Echinacea fokhagyma és gyömbér 45 kapsz.»

Omega 3-6-9 100 kapsz.»

Omega-3 Kids Gummies gumicukor gyerekeknek 60 gum.»

Omega-3 Select 200 kapsz.»

Omega Complete Pure Krill 500mg 60 kapsz.»

C-vitamin 1000 mg 120 tbl.»

C-vitamin 1000 mg elnyújtott hatású 120 tbl.»

C-vitamin 500 mg 120 tbl.»

C-vitamin 500 mg elnyújtott hatású 100 tbl.»

C-vitamin 500 mg szopogató tabletta szőlő ízesítéssel 120 tbl.»

C-vitamin 500 mg szopogató tabletta narancs ízesítéssel 120 tbl.»

C-vitamin 500 mg szopogató tabletta trópusi gyümölcs ízesítéssel 120 tbl.»

C-vitamin 500 mg szopogató tabletta háromféle gyümölcs ízesítéssel 120 tbl.»

D3-vitamin 1000 IU 100 tbl.»

D3-vitamin 1000 IU szopogató tabletta narancs ízesítéssel 100 tbl.»

D3-vitamin 400 IU 90 tbl.»

D3-vitamin 1000 IU szopogató tabletta csokoládé ízesítéssel 100 tbl.»

D3-vitamin Kids 400 IU szopogató tabletta eper ízesítéssel gyerekeknek 100 tbl.»


Legújabb cikkek

Mikor és hogyan használjuk az étrend-kiegészítőket

A két leggyakoribb kérdés, amelyet az orvosoknak, gyógyszerészeknek vagy táplálkozási szakembereknek felteszünk...»

Várandós? Tegye ezt ...

Ha Ön várandós vagy családot tervez, életének ennek egyedülálló  időszakában intenzíven...»

A táplálkozás négy összetevője, amelyre minden férfinak szüksége van

Elgondolkodott már azon, vajon a barátnők vagy rokonok miért ajánlják, hogy...»