Miért van jótékony hatása az Omega- 3 zsírsavaknak az Ön szívére?
" 2013 tavasza " megmarad az emlékezetemben , mint egy időszak, amikor fel lettem kérve arra , hogy pontosítsam a tényeket, ismereteket az omega- 3 zsírsavak hatásairól.
" 2013 tavasza " megmarad az emlékezetemben , mint egy időszak, amikor fel lettem kérve arra , hogy pontosítsam a tényeket, ismereteket az omega- 3 zsírsavak hatásairól. Évek óta tájékoztattam az embereket arról, hogy milyen fontos az egészséges szív védelme , valamint a megelőzés , az alapellátásban dolgozó orvosok és kardiológusok rendszeres látogatása szűrés céljából. A tavasz azzal telik el, hogy választ adok arra a kérdésre melyek az omega -3 zsírsavak jótékony hatásai a szívre.
Mint egy nemzetközi táplálkozási szakértő, azt tanácsolom a halban szegény területen élő populációknak, hogy továbbra is gondoskodjanak az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztásáról.
Hagyomány az omega -3 fogyasztása - halételek
A hipotézisek az omega-3 zsírsavak pozitív hatásairól a szív-és érrendszerre visszanyúlnak egészen 1970-ig, amikor Grönlandon megfigyeléseket végeztek az Inuit közösségben, hogy milyen hatást gyakorol az életmódjuk az egészségükre. Bár a táplálékuk magas zsírtartalmú volt , az Inuit közösség tagjai között szív-és érrendszeri betegség gyakorlatilag nem fordult elő. Egy másik fontos jellemzője az omega -3 zsírsavak magas koncentrációja volt a populáció szöveteiben, köszönhetően a halban gazdag táplálékuknak. A tudósok hamarosan már hasonlóan alacsony számú szív-és érrendszeri betegséggel találkoztak más populációkban ahol rendszeresen fogyasztottak halat. Ezek a megfigyelések számos tanulmánnyal megerősítést nyertek, és ezek alapján a különböző nemzetközi kardiológiai szervezetek javasolják, hogy hetente kétszer fogyasszunk halat. A halat a szív-és érrendszerre jótékony hatású tápláléknak tartják.
Tiszta zsírsavak - kevesebb szívroham okozta halálozás
Minden hónapban , számos cikk foglalkozik az omega -3 zsírsavak különböző pozitív hatásaival az egészségre. Az előnyök számának növekedésével, egyre fontosabbá válnak az omega -3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő termékek. Ezek fontos, fenntartható és egészséges forrása az Omega-3 zsírsavaknak és megfelelő kiegészítőként szolgálnak a halban szegény táplálkozás mellett. Az étrend-kiegészítők biztosítják a szervezet részére pontosan meghatározott szükséges mennyiségű omega-3 zsírsavak mennyiségét, köszönhetően a technológiai fejlődéseknek, mint például a molekuláris desztilláció. Ez az eljárás biztosítja a szervezet részére a mérgező anyagoktól mentes olajat.
A közelmúltban befejeződött egy tanulmány, amely pontosan meghatározott mennyiségű koncentrált halolaj hatását vizsgálta olyan férfiaknál, akiknek már volt szívrohamuk. A világhírű kardiológus orvos csoport - Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravvivenza nell'Infarto Miocardico Olaszországban megfigyelt 11.000 férfit, akiknek az életük elmúlt három évében szívrohamuk volt. A rendszeres orvosi ellátás mellett, a vizsgálatban résztvevők fele kapott 1 g koncentrált halolajat, míg a másik fele nem kapott. A tanulmány kimutatta, hogy a kezelt csoportban 11%-kal kevesebb volt a szívroham okozta haláleset. A legtöbb egészségügyi szervezet Európában elismerte a terápiás hatását a koncentrált omega-3 zsírsavaknak aoknál a betegeknél, akik szívrohamon estek át. Az Európai Unió kihangsúlyozza az optimális vérnyomás és trigliceridszint fentártásához az omega-3 zsírsavak fontosságának szerepét – mint független kockázati tényezőt a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásánál.
Mint tudós és orvos, azt hiszem, hogy az egészség megőrzésében nagyon fontos a megelőzés. Az életmód választása életminőség javítása céljából - testmozgás, az egészséges táplálkozás, a dohányzásról való leszokás és a rendszeres használata Omega-3 zsírsavakat tartalmazó prémium étrend-kiegészítőknek.
Atle Skattebøl (M.D., Ph.D.)